HomeUncategorizedOrdna bästa studentmottagningen - tips från experten

Ordna bästa studentmottagningen – tips från experten

Studenten nalkas och det är mycket att stå i. Allt från att fixa mat till dekorationer och inbjudningar, och försöka njuta av stunden såklart. Studenten i fråga som ska ta examen har ju också slutspurten i gymnasiet att tänka på; det blir mycket på en och samma gång helt enkelt. Men frukta inre, här kommer en utförlig artikel om vad, när och hur du fixar allt du behöver för århundradets fest.

Förberedelser

För att den stora dagen ska flyta på så smidigt som möjligt finns det en del förberedelser som behöver göras. Du kan få undan mycket förberedelser i god tid på förhand.

Inbjudningar

Var ute i god tid med inbjudningarna, helst fyra månader innan festen ska ta plats. Det är mycket av resterande planering som hänger på hur många som kommer delta på festen, och du underlättar således enormt för dig själv om du skickar ut dessa i god tid. Beroende på budget kan du antingen beställa fysiska inbjudningskort online – då kan studenten designa dem som de vill och det enda du behöver göra är att skriva adresserna på kuverten. Har ni dock en lite mindre budget går det precis lika bra att skicka ut inbjudningarna via sms. Ytterligare ett alternativ är att skapa ett slutet Facebook-evenemang där ni bjuder in de ni vill ska komma; detta underlättar för översikten över vilka som har sagt om de ska komma eller inte.

Dekoration

När ni vet hur många som ska komma kan ni börja planera för dekorationerna. Förväntas ni bli en större mängd människor kan det vara bra att fundera på om ni behöver hyra ett partytält. Om så är fallet behöver ni göra det i god tid, då det är många som har samma tanke. När det kommer till studentdekorationer så finns det en uppsjö med möjligheter, det är bara att välja och vraka. Online kan du ofta hitta till exempel stora paket med ballonger samt speciella girlanger för att fästa ballongerna i. Dessa kan du sätta upp i taket eller på väggarna, vilket ger en exklusiv och lyxig känsla till en billig peng.

Ytterligare något som kan behöva en del förberedelse är studentplakatet. Välj gärna ut en bild tidigt så att ni är säkra på att ni får det plakat ni vill ha i god tid. Då har ni också möjlighet att jämföra stilar och priser.

En annan fin dekoration att ha är en fotovägg med fotografier av studenten. Vanligtvis får gästerna se åtminstone kortet på studentplakatet, men vem gillar inte fler babybilder? Bonus är att du kan göra en aktivitet av det i början av kvällen där gästerna får försöka placera korten i kronologisk ordning; ett utmärkt sätt att bryta isen. Gästerna får skriva ned sina svar på en lapp så kan du annonsera de rätta svaren innan desserten. En bra placering för detta är vid presentbordet där många passerar.

Mat

För att fortsätta med temat förberedelser rör vi oss nu vidare till maten. Ett av de allra enklaste och även smidigaste alternativen är att beställa catering. Du kan då strunta i att stå och slava i köket medan alla andra har trevligt, och kan njuta av festen tillsammans med resten av gästerna. Olika företag erbjuder sina egna varianter av cateringmenyer. Jämför gärna priser och utbud när du vet vilket antal gäster som kommer, samt om det är möjligt att anpassa efter specialkost.

Något annat att tänka på är vad som ska drickas. Vin och öl håller länge, så några vinboxar samt flak med öl eller cider kan du inhandla åtminstone en månad innan studentfesten. Då slipper du trängas med alla andra som behöver samma sak.

Lista över vad du kan ordna flera månader innan

  • Beställa dekorationer
  • Fixa servetter och dylikt som behövs till serveringen
  • Välja ut fotografier för plakat/fotovägg
  • Hitta ett partytält
  • Beställa catering och tårta
  • Införskaffa dricka

Dagen innan den stora dagen

Nu har dagen du har förberett dig för kommit, det är snart dags att fira studenten. Men om du har förberett dig ordentligt bör det inte vara så mycket kvar att göra nu. Maten och tårtan kan du hämta ut nu, du behöver bara se till att du har plats i kylen eller att du eventuellt får låna lite plats i grannens sådan. Eftersom den är färdiglagad och redan upplagd på fat behöver du inte bry dig om det. Du kan också se till att sätta upp dekorationerna förutsatt att det inte blåser eller regnar för mycket. När detta är gjort kan du bara njuta och invänta morgondagens fest.

Relaterbara artiklar

Populära artiklar