HomeEkonomiAtt söka jobb i sommar

Att söka jobb i sommar

För att hitta ett jobb som endast varar över sommaren eller varför inte under längre tid finns det några aspekter att ta hänsyn till. Många tror att det är för sent att söka jobb när sommarmånaderna har börjat men det är helt fel.

Är det så att du har studerat på universitet eller annan högre utbildning under året som gått har du kanske inte haft möjlighet att söka arbete tidigare. Då är det hög tid att köra igång även om sommaren startat.

Det finns stor konkurrens gällande sommarjobb och de flesta säsongsarbeten är redan tagna. Det är inte bara ungdomar som söker sommarjobb. Också vuxna som kanske ska fortsätta sina studier till hösten eller som planerar att söka andra jobb efter sommaren.

Ge inte upp hoppet

För att hitta det optimala jobbet för dig kan det krävas att du sitter åtta timmar, alltså en hel arbetsdag, och söker jobb dagligen. Du bör se ditt arbetssökande som en heltidstjänst och gör du det kommer du att hitta arbete snabbare än du tror.

Sök genom ditt kontaktnät

Det finns olika alternativ för att hitta jobb och den enklaste vägen att gå är att fråga nära och kära om de vet något ledigt arbete som skulle passa dig. Kanske är det så att du haft ett arbete tidigare som du kan kontakta. Du kan då ställa frågan om de har någon ledig tjänst till dig.

Använd sociala medier

Använd sociala medier

Genom att skriva ut på sociala medier att du är arbetssökande ökar du dina möjligheter att hitta ett arbete. Du kan använda dig av till exempel Facebook, Instagram eller varför inte använda den mer professionella plattformen LinkedIn. Den sistnämnda fungerar som ett digitalt CV där du kan ange vad du arbetat med tidigare samt vilka kunskaper du har.

Du kan också samla referenser från de som du arbetat med tidigare. Det gör att potentiella arbetsgivare ser vad du går för inför eventuell rekrytering. Vidare kan det vara fördelaktigt eftersom de redan vet vad du kan och på så sätt kan rekryteringen bli smidig.

Ett annat tips är att göra en spontanansökan hos stora företag. Kanske är det så att de behöver extrapersonal som kan komma in och arbeta över sommaren. Du kan också, med fördel, besöka olika företag om du vet vilka du vill arbeta hos.

Andra sätt att tjäna pengar

Andra sätt att tjäna pengar

Är det så att du har en idé som du skulle vilja lansera är det ett ypperligt tillfälle att starta företag. Kanske är det så att du vill ta fram en produkt eller erbjuda dina tjänster. Det kan vara tillverkning av något eller att starta upp en eventbyrå. Du kan också frilansa till exempel som skribent på någon känd textbyrå.

Är det så att du vill starta ett aktiebolag så kostar detta pengar. Det är ofta pengar som du inte har när du är arbetslös. En idé kan då vara att söka bidrag för att starta företag eller hoppas på att vinna en insats till uppstarten.

Olika sätt att betala och få betalt

Olika sätt att betala och få betalt

När du har startat ditt företag och börjat att marknadsföra dina produkter eller tjänster så börjar det också kosta pengar. Förr gick det att använda till exempel Trustly, vilket är ett välkänt betalsätt. I dagsläget finns det flera nya betalsätt och Zimpler är ett av dem och du kan spela på alla casinon med Zimpler.

Betalningsmetoden går också att använda i ditt företag för att betala och få betalt. Det är ett säkert betalsystem att använda sig av där du legitimerar dig med ditt BankID. Det ger dessutom en ökad trygghet för både dig och dina kunder.

Relaterbara artiklar

Populära artiklar